Uitbreiding Revalier

01 aug 2020
Deel dit bericht op sociale media:

Vanaf april 2020 breidt de ambulante dienst revalidatie verder uit.

Er is dan een 3de ambulante oefenzaal, waarbij er ook verder ingezet werd op innoverende revalidatieapparatuur.

Zo staat de Litegait® ter beschikking, waarbij er door een “extern harnas” mogelijkheid tot gangrevalidatie wordt aangeboden door gewichtsondersteuning bij patiënten met een evenwichtsstoornis of krachtsverlies. De Myro® werkt met een grote tablet, waarbij er specifiek op een combinatie van handmotoriek, coördinatie en denkvermogen (cognitie) kan worden getraind. Tot slot werd een cognitief revalidatieprogramma uitgewerkt (Cogniplus®) om bij patiënten met aandachtsstoornissen of verminderd geheugen- en/of planningsvermogen, deze cognitie te kunnen oefenen.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

20 feb 2024
Algemeen

Symposium Traumazorg in Lier: van huiskamer tot slagveld

Het HeiligHartziekenhuis van Lier werd recent door de Duitse organisatie Deutsche Gesellschaft für Unfallchirurgie (DGU) erkend als Regionaal traumacentrum. Ons multidisciplinair traumacentrum dat zorgt voor de opvang, behandeling en revalidatie van patiënten na kleine of grote ongevallen, voldoet daarmee aan strengste internationale standaarden. Graag nodigen we de zorgprofessionals (huisartsen, kinesisten,...

Lees meer
26 okt 2023
Algemeen

Week van het NAH

Ook Revalier deed mee aan de week van het NAH. Op 12 oktober mochten we een 100 – tal medewerkers, (ex)patiënten en geïnteresseerden ontvangen. Na een verwelkoming door Dr. Gorris, volgde een presentatie door Dr. Moyaert. Nadien gaf Hella Thielen, neuropsychologe KU Leuven, een boeiende lezing ‘Overprikkeling na een...

Lees meer
20 sep 2023
Algemeen

Dag van de kinesitherapie

8 september: Internationale dag van de kinesitherapie Kinesitherapie betekent letterlijk: zorg voor het lichaam via beweging. Door middel van oefentherapie, mobilisaties, stabilisatietraining, bewegingsadviezen, etc… wordt gestreefd naar het herstel of preventie van bewegingsklachten. Het ultieme doel is steeds het verhogen van de...

Lees meer