Uitbreiding Revalier

01 aug 2020
Deel dit bericht op sociale media:

Vanaf april 2020 breidt de ambulante dienst revalidatie verder uit.

Er is dan een 3de ambulante oefenzaal, waarbij er ook verder ingezet werd op innoverende revalidatieapparatuur.

Zo staat de Litegait® ter beschikking, waarbij er door een “extern harnas” mogelijkheid tot gangrevalidatie wordt aangeboden door gewichtsondersteuning bij patiënten met een evenwichtsstoornis of krachtsverlies. De Myro® werkt met een grote tablet, waarbij er specifiek op een combinatie van handmotoriek, coördinatie en denkvermogen (cognitie) kan worden getraind. Tot slot werd een cognitief revalidatieprogramma uitgewerkt (Cogniplus®) om bij patiënten met aandachtsstoornissen of verminderd geheugen- en/of planningsvermogen, deze cognitie te kunnen oefenen.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

27 okt 2022
Algemeen

Wereld ergotherapie dag

27 Oktober: wereld ergotherapie dag! Ergotherapie legt zich toe op het verbeteren, behouden en ondersteunen van de levenskwaliteit van de patiënt. De ergotherapeuten adviseren en hanteren een evidence based therapie afgestemd op de hulpvraag van de patiënt, zodat deze zijn dagelijkse activiteiten weer zoveel mogelijk zelf uit kan voeren. Occupational...

Lees meer
11 jul 2022
Algemeen

Symposium voor zorgverleners: Niet-aangeboren hersenletsel, verschillende aspecten benaderd

Revalier bestaat 10 jaar en nodigt je daarom graag uit voor het symposium op 17/09/22“Niet-aangeboren hersenletsel: verschillende aspecten benaderd”. Accreditatie voor artsen is aangevraagd, de accreditatie voor kinesisten is zelfs al goedgekeurd. PROGRAMMA08u30 Inschrijving en koffie09u00 Welkom – dr. Johan Debeuf, hoofdarts09u10 Inleiding ‘10 jaar Revalier’ – dr. Catherine Gorris09u20...

Lees meer
21 apr 2022
Algemeen

Dag van de Zorg

Grote of kleine held? Kom en werp een blik achter onze schermen!Want op zondag 15 mei zetten wij onze deuren open voor het grote publiek. ‘Een hart voor zorg’, onder dat motto geven zowat 1200 medewerkers, 140 artsen en 70 vrijwilligers dagelijks het beste van zichzelf om onze patiënten warme en...

Lees meer